Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

HDP’li vekil uyardı: Demirtaş tehlike altında

974

ÖZGÜR ÜLKE- Koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevlerindeki tutukluların durumuna ilişkin mecliste görüşülen infaz düzenlemesi onaylanarak yasalaştı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ise cezaevindeki Selahattin Demirtaş diğer Kürt siyasetçilerin tehlike altında olduğu uyarısında bulundu.

Rudaw TV’ye konuşan HDP’li Gergerlioğlu, yasa ile ilgili çok önemli itirazlarının olduğunu söyledi.HDP’nin hem komisyonda hem genel kurulda çok sıkı bir muhalefet yaptığını, çok önemli bir direniş sergilediğini belirten Gergerlioğlu, hazırlanan yasanın milyonlarca kişiyi etkileyen ve en önemlisi de Kürt meselesinde ayrımcılıklara yol açan bir yasa tasarısı olduğunu ifade etti.

Kürt meselesi hakkında konuşanlar terörist ilan ediliyor

Gergerlioğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü “Türkiye’de Kürt meselesi yıllardır adil ve eşit bir şekilde çözülmüyor. Kürt meselesinde eşitlikçi ve adil çözümü isteyenler terörist ilan ediliyor. En basit barış talebi terörist diye nitelenmenizle sonuçlanıyor. Bir barış bildirgesine imza atmanız terörist ilan edilmenize yol açıyor. Maalesef yüz yıldır sürdürülen baskılar son 4-5 yıldır giderek artan bir şekilde devam etti. OHAL döneminde çok ağır bir şekilde binlerce Kürt siyasetçisi cezaevlerine dolduruldu.”

Demirtaş ve diğer tutuklular tehlike altında

 

Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün cezaevlerinde 3 mahkumun salgından hayatını kaybettiği yönündeki açıklamasını hatırlattı.  Gergerlioğlu, cezaevlerinde Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP’li eski milletvekilleri ve binlerce Kürt siyasetçinin olduğunu kaydederek, “Çok haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerindeler ve hastalıkları var. Sayın Demirtaş’ın tansiyon ve solunum zorluğu var ve diğer arkadaşlarımızın hepsinin sıkıntıları şikayetleri var. Tüm bu siyasetçilerimiz de koronavirüs riski altında. En başından beri muhaliflerinizi cezaevlerinde öldürmeyi mi düşünüyorsunuz dedik. Adil ve eşit bir yasayla cezaevlerini boşaltın, tutukluları çıkartın ve infaz erteleme getirin dedik” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu son olarak “Sayın Demirtaş ve diğer siyasetçiler şu an tehlike altındadır. Kürt siyasetçiler milyonların temsilcisidir” uyarısında bulundu.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş