Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Sokağa çıkma yasağı döneminde erkeğe karşı şiddet arttı

156

ÖZGÜR ÜLKE- Yapılan araştırmada göre sokağa çıkma yasakları sürecinin erkek üzerindeki şiddeti arttırdığı tespit edildi. Kürdistan Erkekler Birliği Sekreteri Burhan Ali, erkeğe karşı şiddet olaylarında artış yaşandığını söyledi.Kadına dönük şiddet de sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 10 Mart’tan bu yana büyük ölçüde azaldı.

 

Kürdistan Erkekler Birliği Sekreteri Burhan Ali, sokağa çıkma yasağının uygulandığı süreçte, kadına karşı şiddetin aksine erkeğe karşı şiddet olaylarında artış yaşandığını söyledi.Ali, “Ekonomik kriz, erkeklerin daha fazla evde kalması ve aile ortamında bulunması, erkeğe karşı şiddet vakalarının bir önceki aylara göre artmasına neden oldu” dedi.

Burhan Ali, “Bu süre zarfında 87 erkek, kendilerine karşı hakaret edildiği ve şiddet uygulandığı gerekçesi ile bize şikayette bulundu. Bir erkek de eşinin yakınları tarafından bu gerekçe ile öldürüldü” bilgisini paylaştı.Kürdistan Erkekler Birliği Sekreteri Burhan Ali, ekeklere karşı şiddet olaylarının çok daha fazla olduğunu ancak utandıkları için şiddet gören erkeklerin şikayette bulunmamayı tercih ettiğini belirtti.

 

Birleşmiş Milletler, salgının devam ettiği süre içerisinde dünya genelinde aile içi şiddet ve kadına yönelik suçlarda artış yaşandığı uyarısında bulunmuştu.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş