Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Ünlü Kürt sanatçı hakkındaki iddialara yanıt verdi

158

ÖZGÜR ÜLKE- Ünlü Kürt sanatçı Nasır Rezazi, okuduğu şarkılardan birinin İran devlet televizyonunda yayınlanması üzerine hakkında “İran’a dönecek” şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İran devlet televizyonu, ülkede “kaçak ve aranıyor” olmasına rağmen ünlü sanatçı Nasır Rezazi’nin okuduğu bir şarkının bir kısmına yer verdi.

Ardından sanatçının İran Parlamentosu eski Kürt milletvekillerinden biri ile resimlerinin sosyal medyada paylaşılması, “Nasır Rezazi İran’a dönecek” yorumlarına neden oldu.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Rezazi, devlet televizyonunda şarkısının yayınlanmasından haberdar olmadığını söyledi.

Rezazi, “Daha önce de 8 yıl önce devlet televizyonu 3’üncü kanalında bir şarkımı yayınlamıştı. O zaman da benden izin alınmamıştı. Kaldı ki benimle iletişime geçecek durumda değiller, ben zaten kaçağım. Ben İran’ın zulmünden kaçıp Kürdistan Bölgesi’nde sığınmışım. Belli ki benim şarkım olduğunu bilmiyorlar. Bu defa da Sine’de birileri bir belgesel çekmiş, görüntü üzerine merhum sanatçı Hesen Zirek ve benim okuduğum bir şarkıyı mikslemişler. Benim ne daha öncekinden ne de bu son olandan haberim yok” dedi.

Milletvekli ile çekilen resme ilişkin de konuşan Rezazi, “Yarım yüzyılı bulan sanat hayatım boyunca çok sayıda insanla resim çektim. İnsanlar resim çekmek istediklerinde çekiyoruz ve ben kimin kim olduğunu sormuyorum. Bu resim de Süleymaniye’de çekilmiş ve ben o insanları tanımıyorum” diye konuştu.

Nasır Rezazi, “Özellikle böyle bir süreçte hakkımda butür iddiaların ortaya atılması tasadüf değil. Bunun arkasında farklı amaçlar var. Kürt partilerini, aydınlarını, sanatçılarını karşıkarşıya getirmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

Rezazi, böyle bir durumda İran ve Rojhılat’a dönmesinin sözkonusu olmadığını vurgulayan ünlü sanatçı, “İnsan doğup büyüdüğü yeri özler, ben de özlüyorum. Ama ben doğsuğum topraklara, Sine’ye döndüğümde Kürtler kendi kaderleri hakkında sözsahibi olmuş olmaldır. Kürtler mzgür, serbest ve hak sahibi olmalıdır. Ancak bu özgür şartlarda olur. Ancak Kürtlerin İran’da herhangi bir insani, hukuki, anayasal hakkı yok. Geri dönmek satece zatımla alakalı bir durum değil, bu şartlarla alakalıdır” dedi.

Nasır Rezazi, Kürdistan Bölgesi’ni evi gibi gördüğünü vurgulayarak, kendisine Tahran yönetiminden bir teklif gelse bile kessin bir dille reddedeceğini söyledi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş