Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

ABD’den Irak’ın yeni Başbakanına tebrik

43

ÖZGÜR ÜLKE- ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak’ta kabinesi güven oyu alan yeni Başbakan Mustafa Kazimi’yi tebrik etti.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo ile Kazimi arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Morgan Ortagus, ikilinin görüşme sırasında yeni hükümetin önündeki zorlu görevler, yeni reformların uygulanması, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele ve yolsuzluklara karşı önlem gibi konuları ele aldığını belirtti.

Ortagus, şu ifadeleri kullandı:

“ABD, yeni hükümeti desteklemek ve başarı için doğru koşulları sağlamaya yardımcı olma arzumuzun bir göstergesi olarak Irak’a 120 günlük elektrik muafiyeti uygulayacaktır. Bakan Pompeo ve Başbakan Kazimi ayrıca yaklaşmakta olan ABD-Irak stratejik diyaloğunu ve Irak halkına hak ettikleri ferah ve güvenliği sağlamak için birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini vurguladı.”

Mustafa Kazımi’nin kabinesi için dün gece Parlamentoda yapılan oylamada 23 bakanlıktan 15’i güvenoyu alırken, 5 bakan güvenoyu alamadı. Aralarında Dışişleri Bakanlığının da olduğu 3 bakanlığını oylaması ertelendi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş