Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Tarihi seviyelerin ardından dolar yeniden 7 liranın altında

20

ÖZGÜR ÜLKE- Geçtiğimiz hafta çarşamba günü 7,27’lik tarihi seviyeleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar/TL, sabah saatlerinden itibaren başlayan kademeli düşüşünü sürdürdü ve bugün öğleden sonra 7 liranın altına geriledi. Dolar/TL, son olarak 4 Mayıs’ta 7 liranın altını görmüştü. Euro ise 7,58-7,59 seviyelerinden el değiştiriyor. Borsa İstanbul yüzde 1’in üzerinde primle 99 bin puanı geçti.

Lira bugün dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu.

Geçen hafta dolar 7,27 ile Ağustos 2018’den beri en yüksek seviyeye çıkmış, haftayı da yüzde 2’ye yakın değer kazancıyla tamamlamıştı.

Normalleşme sürecine giren ekonomilere yönelik vaka sayılarındaki artış ve salgında ikinci dalganın yaşanabileceği endişeleri dünya borsaları üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Güne ekside başlayan ABD vadelileri ve Avrupa borsaları günün ikinci bölümünde yönünü artıya çevirdi.

Güne yüzde 0,16 artışla 97 bin 51 puandan başlayan Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi,’nde alımlar günün ikinci yarısında kuvvetlendi. Endeks 7 Mayıs’tan itibaren ilk kez 99 bin puan barajını aştı.

Suudi Arabistan’ın global petrol piyasasında arz-talep dengesinin sağlanmasının hızlanması için haziranda ek 1 milyon varil/gün üretim kısıntısına gideceğini duyurması, uluslararası piyasalarda petrol fiylatlarına destek veriyor. Ancak koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanabileceği endişelerinin gündemdeki yerini koruması petrol fiyatlarında ciddi bir yukarı hareketin yaşanmasını engelliyor.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş