Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Rojava yönetimi Dünya Sağlık Örgütü’nü yalanladı

378

Rojava Özerk Yönetimi, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Rojava’ya yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 30 ton ilaç gönderildiği ile ilgili açıklamasını reddederek, Rojava’ya herhangi bir tıbbi yardımın ulaşmadığını açıkladı.

DSÖ, 11 Mayıs’ta Twitter hesabından, Rojava’nın Kamışlo kentine Covid-19 ile mücadele kapsamında 30 ton tıbbi yardım gönderildiğini duyurmuştu.

DSÖ açıklamasında, “Kuzey Doğu Suriye’nin Kamışlo kentine savunmasız grupların acil sağlık ihtiyaçlarına cevap vermek üzere karayoluyla 30 tonluk tıbbi sevkiyat yapıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Özerk Yönetim yetkilileri, DSÖ’nün açıklamasını reddederek, Rojava’ya herhangi bir tıbbi yardımın ulaşmadığını belirtti.

Rûdaw’a konuşan Rojava Cizre Bölgesi Sağlık Komitesi Eş Başkanı Dr. Menal Muhammed, DSÖ’nün açıkladığı tıbbi yardımın Rojava’ya ulaşmadığını ve konu hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Rojava Cizre Bölgesi Sağlık Komitesinin diğer Eş Başkanı Dr. Ciwan Mustafa da, “Dünya Sağlık Örgütü Rojava’ya hiçbir tıbbi yardım göndermedi ve konu ile ilgili bizimle iletişime de geçmedi” dedi.

Öte yandan, Rojava’da tespit edilen 2 Covid-19 vakasından birisinin iyileşmesinin ardından sadece 1 Covid-19 hastası kaldı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş