Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

‘ABD, Suriye yaptırımlarından Rojava’yı muaf tutma sözü verdi’

ABD, Suriye yönetimine yönelik "uzun süreli" yeni ekonomik yaptırımların ilkini uygulamaya koydu.

398

Yaptırım uygulananlar arasında ilk kez Suriye Devlet Başkanı Besar Esad’ın eşi Esma Esad da yer aldı. Yaptırım listesine alınan 39 kişinin, eğer varsa ABD’deki mal varlıkları da dondurulacak.

“Sezar Yasası” adı verilen kanunla Beşar Esad yönetiminin “sivillere yönelik cani saldırılarını durdurmasının” ve “barışçıl bir siyasi geçiş sürecine zorlanmasının” hedeflendiği açıklandı.

ABD’nin, Suriye’ye uygulayacağı yaptırımlardan Rojava Özerk Yönetimini muaf tutacağı belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Berivan Halid, ABD’nin Suriye’ye uygulayacağı yaptırımların Rojava’yı etkilemeyeceği konusunda kendilerine söz verdiğini söyledi.

Berivan Halid, “Özerk Yönetimi yalnız bırakmayacaklarına ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine yardımcı olacaklarına dair söz verdiler. Üzerinde çalıştığımız projelerden halkın hepsi faydalanacak” dedi.

Suriye ve Rojava’da Suriye Lirasının dolar karşısında ciddi değer kaybetmesinin ardından pahalılık arttı ve halk geçim sıkıntısı yaşamaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen Aralık ayında imzaladığı “Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası” kapsamındaki yaptırımların uygulamaya girmesinin ardından ekonomik sıkıntının daha da artması bekleniyor.

Rojava’da yaşayan 250 bini memur 5 milyona yakın kişi de ekonomik sıkıntılardan ciddi anlamda etkileniyor.

Öte yandan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, memur maaşlarının artırılması için Uluslararası Koalisyon’a bir proje sundu.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş