Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Avustralya binlerce deveyi öldürecek

33

Avustralya eylül ayından beri yangınlarla mücadele ediyor. Sıcak ve kuru havanın da etkisiyle ülkenin pek çok noktasında çıkan yangınlar halen kontrol altına alınamadı.

Ülkede yaşanan kuraklık ise yetkilileri sıradışı önlemler almaya itti. Avustralya’da vahşi doğada yaşayan ve sayısı yüzbinleri bulan develerden, binlercesinin vurularak itlaf edileceği belirtiliyor.

İtlafa gerekçe olarak ise içecek su arayan develerin bölge insanlarına, besledikleri hayvanlara ve yapılara zarar vermesi gösteriliyor.

Develerin ayrıca insanların ihtiyacı olan suyu da tükettiğine dikkat çekiliyor. Ülkenin güneydoğusundaki Victoria eyaleti iki gün süreyle daha felaket bölgesi ilan edildi.

Avustralya Alpleri bölgesinde de halka tahliye uyarısı yapıldı. Ülkenin güneydoğu kesimlerinde rüzgar hızının artması ve hava sıcaklığının 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Yağışsız şimşeklerin Victoria ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde yeni yangınlara neden olabileceğinden endişe ediliyor.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş