Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Diyarbakır’da zarar gören 20 eser onarıldı

193

ÖZGÜR ÜLKE- Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde hendek çatışmaları döneminde zarar gören 20 eser onarılarak ayağa kaldırıldı.

Diyarbakır’da zarar gören tarihi eserlerlerle ilgil başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamda Hüsrevpaşa, Parlı, Nasuh Paşa, Kadı, Sefa, Ulu, İbrahim Bey, Fatihpaşa ve Arapşeyh camileri, Protestan Kilisesi, Dört Ayaklı Minare, Hasırlı Mescidi’nin de aralarında yer aldığı 20 eserin restorasyonu tamamlandı.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, önemli eserlerin zarar gördüğünü belirtti.

Evsen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce, daha önce projesi bulunan eserlerin restorasyonlarına hemen başlandığını belirterek, “Projesi olanlar konusunda sorun yaşamadık. Ama projesi olmayanların yeniden projeleri hazırlandı. Kuruldan gerekli onay alındıktan sonra restorasyona başladık” dedi.

Diyarbakır’ın önemli medeniyet şehirleri arasında bulunduğunu, aynı zamanda çok kültürlü bir kent olduğunu vurgulayan Evsen, şehrin bütün eserleriyle çok zengin bir kimliği ortaya koyduğunu dile getirdi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş