Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Örgüt ajanlıkla suçladığı hekimi çarmıha gerdi

1.181

Yemen’de El Kaide mensupları, “hükümete casusluk yapmakla” suçladıkları bir diş hekimini çarmıha gererek infaz etti.

El-Bayda vilayetinde bağlı El- Sawma bölgesinde, Mutahir el-Yousifi adlı diş hekimi El Kaide üyeleri tarafından çarmıha asılarak infaz edildi.

AFP’ye konuşan yerel bir yetkili, “Örgüt doktor Mutahir el-Yousifi’yi Cumartesi günü yakaladıktan sonra vurdu, ardından çarmıha gererek çalıştığı tıp merkezinin dış duvarlarına astı” dedi.

Örgütün el-Yusufi’yi “hükümete casusluk yapmakla” suçladığını belirten yetkili, kentin silo müdürünün de aynı gerekçe ile infaz edeceğinden korktuğunu ifade etti.

El Kaide’nin son haftalarda “örgütün hareketlerini izlemekle” suçladığı beş erkek ve yedi kadını kaçırdığını belirten yetkili, aşiretlerin tüm çabalarına rağmen bu kişileri infaz etmeyi planladığını belirtti.

Öte yandan El Kaide, infa edilen doktora ait görüntüleri paylaştı. Görürüntülerde doktor, “casusluk” yaptığını itiraf ediyor ancak gözlemciler bu ifadelerin işklence altında alındığını savunuyor.

Yemen hükümeti bu olayı sert bir şekilde kınayarak doktor Mutahir el-Yousifi’nin 10 yıldır halka ayrım yapmadan hizmet ettiğini kaydetti.

ABD’ye ait SİHA’lar geçtiğimiz Şubat ayında örgütün lideri Qassem Al-Rimi’yi Yemen’de öldürmüştü.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş