Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

”Erdoğan, Barzani’ye PKK’ye yönelik operasyonlar konusunda söz verdi”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkan Neçirvan Barzani’ye Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yürüttüğü operasyonlar esnasında sivillerin zarar görmemesi için daha hassas yaklaşacaklarına dair söz verdiği bildirildi.

1.281

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki bir heyetle Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın resmi daveti üzerine 4 Eylül’de Ankara’ya gitmişti. Barzani Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın Ankara ziyaretinin gündemdeki yankıları ve akıllarda kalan soru işaretleri devam ederken, Barzani-Erdoğan görüşmesinin içeriği hergün biraz daha netleşiyor.

Basında yer alan haberlere göre, Neçirvan Barzani, görüşme esnasında Erdoğan’a Kürdistan Bölgesi topraklarında devam eden operasyonlar nedeniyle sivillerin yaşadığı mağduriyetle ilgili endişelerini iletti. Erdoğan’da konuyu takip edeceklerini ve bu konuda daha hassas yaklaşılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ankara ziyaretine ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan ile Barzani’nin görüşmede özellikle ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirmesini arzuladıklarına vurgu yapılmıştı.

Görüşmede ayrıca, Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Irak hükümeti arasındaki müzakereler ve çözüm için atılan adımlar, sınır bölgelerindeki sorunlar ve Irak’taki genel durum ile IŞİD’e karşı mücadeleki çalışmalar değerlendirilmişti.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi Topraklarındaki Operasyonları

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 16 Haziran 2020’de Hafanin’de PKK’ye yönelik Pençe-Kartal hava operasyonunu başlattı. 17 Haziran’da da Pençe-Kaplan kara operasyonunu başlattı.

Pençe-Kaplan operasyonunda Kürdistan Bölgesi’nde 6 sivil ile Irak Sınır Muhafızları Ordusu’ndan 2 komutan ve bir asker hayatını kaybetti.

Neçirvan Barzani’nin ziyaretinden bir gün sonra 6 Eylül’de Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “16 Haziran 2020 tarihinde Irak kuzeyi Haftanin’de başlatılan Pençe Kaplan Operasyonu’nda arama-tarama faaliyetleri başarıyla tamamlandı. Kahraman Komandolarımız, bölgedeki bütün sığınak, barınak ve mağaralara girerek terör inlerini yerle bir etti” ifadeleri kullanıldı.

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş