Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Hakkari’de bir saha için petrol arama ruhsatı verildi

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ adlı şirkete Hakkari, Çanakkale ve Tekirdağ’daki üç ayrı saha için petrol arama ruhsatının verildiği bildirildi.

83
Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’ye Çanakkale ve Tekirdağ il sınırları arasında kalan 5 bin 549 hektar, Tekirdağ’daki 14 bin 454 hektar ve Hakkari’deki 22 bin 212 hektar yüz ölçümlerine sahip sahalar için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.
Resmi Gazete’denin bugünkü nüshasında yayınlanan kararda, “Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama A.Ş.’nin bölgesi, ili, yüzölçümü ve paftası yukarıda gösterilmiş bulunan saha için petrol arama ruhsatı verilmesi talebi incelenmiş ve Şirkete; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 6, 7 ve 22’nci maddeleri gereğince, bu kararın Resmî Gazete’de yayımı tarihinden itibaren beş yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş