Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Ukranya masasındaki casus denilen kişi öldürüldü

466

Ukrayna’nın Rusya ile yaptığı müzakerelere gönderdiği ilk diplomatik heyette yer alan Denis Kireev Ukrayna tarafından casuslukla suçlandı. Denis Kireev, Kiev’den evinin önünde başından vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Rus medyası Denis Kireev’in Ukrayna istihbaratı tarafından öldürüldüğünü iddia ederken, Ukrayna resmî makamları bu iddiayı kabul etmedi.

ODA TV’nin haberine göre Ukrayna medyası tarafından daha 15 Şubat’ta Rusya’ya yakın olmakla itham edilen Denis Kireev, Ukrayna’nın Rusya ile ateşkes müzakerelerine gönderdiği ilk diplomatik heyette yer aldı.Ukrayna İstihbarat Servisi SBU, Denis Kireev’i casusluk ve vatana ihanetle suçladı.Ukrayna basınına göre, SBU istihbarat subayları Denis Kireev’i tutuklamak üzere gitti, ancak Denis Kireev’in “çoktan ölmüş olduğunu” açıkladılar. İlk belirlemelere göre Denis Kireev başından vurularak öldürüldü.

Rus medyası, Ukrayna istihbaratını suçladı.Ukraynalı yetkililer ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Ukrayna medyası, “Denis Kireev ölü olarak bulundu” dedi.

ING BANK’IN UKRAYNA ŞUBESİNDE MÜDÜRLÜK YAPTI

Denis Kireev, Ukrayna’da tanınan ve önde gelen bir isim. Bankacılık sektöründe yirmi yıldan fazla çalıştı.Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki UNICO Bankacılık Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra bankacılık hayatına 1998’de Uluslararası Kiev Bankası’nda başladı.Kariyer basamaklarını hızla tırmanan Denis Kireev, 2000’den önce bankanın Kur ve Finans departmanlarının müdürü konumuna yükseldi.Denis Kireev, yatırım, kur ve finans alanlarında uzmanlaştı. 2004-2006 yılları arasında ING Bank’ın Ukrayna şubesinde şirket bankacılığı bürosunun baş müdür olarak görev aldı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş