Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Diyarbakır’da Newroz ateşi köyleri sardı

Diyarbakır'da büyük Newroz kutlaması öncesi kırsal mahallelerde ateşler yakılmaya başlandı.

35

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Qereweri ve Tilham kırsal mahallelerinde Newroz ateşi yakıldı. Kutlamada sık sık “Bijî Newroz” sloganı atıldı. HDP’liler tarafından ayrıca 21 Mart’ta yapılacak büyük kutlamaya çağrı bildirileri dağıtıldı. Yakılan ateşin etrafından uzun bir süre halay çekildi. Gençler ve çocukların coşkusu renki görüntüler ortaya çıkardı.

HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Belgin Diken, kutlamaya katılanları Newroz kutlamasına davet etti.

HDP Kayapınar ilçe yönetimi de ilçe merkezine  bağlı Dilberg (Talaytepe),  Cûcûk, (Cücük), Cankitran (Cankantaran)  köyleri ve Kayapınar Semt Pazarı’nda halka, bildiri dağıttı. Köylüler tarafından ilgiyle karşılanan heyet, yaptıkları ziyarete ilişkin  köylülerle sohbet etti. Heyet daha sonra köy sakinlerini 21 Mart’ta  Diyarbakır Bağlar ilçesi’ndeki  Newroz Parkı’ndaki Newroz’a davet etti.

Heyet köy ziayretleri sonrasında Kayapınar ilçesinde bulunan Semt Pazarı’nda bildiri dağıttı. Bildiri sırasında Semt Pazarında “Be Serok Jiyan nane”sloganları atıldı. Semt Pazarı’ndaki yurttaşlar, Amed Newroz’unda olacaklarını ve buna hazır olduklarını aktardı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş