Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Adıyaman’da son durum! Can kaybı çok sayıda, hızla artıyor

1

Duygu KIT-ADIYAMAN

Adıyaman’dan son dakika gelen güzel haber ise umut oldu. Tunceli’den gelen yardım ekibinin desteği ile enkaz altında kalan 4 kişilik ailenin çocukları yıkıntıların arasından çıkarıldı. 5 katlı bir binanın tamamen çöken enkazında kalan Seda Demir, Muhmut Demir ile çocukları Ela Demir ve Mehmet Demir yaklaşık 36 saattir enkaz altında ve dondurucu soğukta kurtarılmayı bekliyordu. İki çocuğun enkazdan çıkarılması ve anne ve babalarına da ulaşıldığı bilgisi sevinçle karşılandı. MUDAK VE AFAD Tunceli ekiplerinin Adıyaman’da soğuk ve yoğun yağış altında verdiği çalışma devam ediyor. Aynı ekip dün de enkaz altından 2 kişiyi canlı çıkarmayı başarmıştı.

100’DEN FAZLA BİNA YIKILDI

En az 100 binanın yıkıldığı Adıyamanda büyük ölçüde iletişim sorunu yaşanırken, internet kesintileri nedeni ile arama ve kurtarma çalışmalarında aksaklıklar yaşanıyor. Gelen bilgiler arasında KKTC’den gelen çok sayıda öğrencinin de bulunduğu bir otelin çöktüğü de var. Otelde 150’ye yakın kişinin bulunduğunu belirtiliyor.

Adıyaman Sakarya Caddesi’ndeki bina enkazları arasından vatandaşları sağ çıkarabilmek için ekipler ve gönüllüler zamanla yarışıyor. Çok sayıda yıkılan bina bulunan Adıyaman’da depremin ikinci gününde kurtarma ekiplerinin sayısı artsa da, ekiplerin yetişemediği çoğu bölgede gönüllü vatandaşlar bir araya gelerek bina enkazları arasından depremzedeleri çıktarmaya çalışıyor.

 

Çalışmaların sürdüğü Sakarya Caddesi’ndeki 4 binada yapılan çalışmalarda 2 vatandaşın sağ çıkarılması ise ekiplere çalışmak için güç veriyor. Kent genelinde enkaz altında yakınları bulunan vatandaşların çoğunlukla kendi imkanları ile kurtarma çalışması yaptığı ise göze çarpıyor.

Depremin ikinci gününde Adıyaman’da yiyecek, su ve barınma ihtiyaçları henüz tam anlamı ile karşılanamıyor.

VALİ ÇUHADAR:DAHA ÇOK EKİP GEREK

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise daha çok kurtarma ekibinin kente gelmesi gerektiğini söylüyor. Kentte kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’nde depreme ilişkin gelişmeler ve bilgiler bir araya getiriyerek bölgelere AFAD, itfaiye ve 112 ekiplerinin ulaşmasına çalışılıyor.

VATANDAŞLAR SOKAKLARDA YAKTIKLARI ATEŞLERİN ETRAFINDA YARDIM BEKLİYOR

Çok sayıda gönüllünün kalabalıklar halinde kurtarma çalışmalarına yardım ettiği görülüyor. Yakınlarını enkaz altında arayanlar ise sokak kenarlarında ateş yakarak zaman zaman ısınmaya çalışıyor. Adıyaman’da depremzedeler yoğun olarak yiyecek, su ve barınma sıkıntısı çekiyor.

ÖĞRENCİLERİN DE KALDIĞI 150 KİŞİLİK OTEL ÇÖKTÜ

Atatürk Bulvarı’nda bulunan bir otelin de çöktüğü gelen bilgiler arasında. Otelde kalanlar arasında KKTC’den geldiği belirtilen Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokul erkek voleybol takımı oyuncular da var. Enkazda 140 kadar kişinin kalmış olabileceği belirtiliyor.

 

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş