Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Adıyaman’da yas tutmaya zaman yok: En çok ekipmana ihtiyacımız var

0

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı, depremin beşinci gününde saat 09.25 itibarıyla 18 bin 342’ye yükseldi. Depremin enkaz haline getirdiği illerden biri de Adıyaman oldu. Adıyaman, hem iletişim hem de ulaşım anlamında oldukça zorlu saatler geçirdi. Şehirdeki tek devlet hastanesi de yıkıldı. Kentte binlerce can kaybı olduğu belirtiliyor fakat henüz net bir kayıp sayısı bildirilmedi.

Adıyaman Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Erdal Yavuz, şehirde barınma ve ısınma sorunu olduğunu söylüyor. Bölgede bizzat arama kurtarma çalışmalarında yer alan serbest gazeteci hem de Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) üyesi Duygu Kıt, ilk gün Adıyaman’da müdahalede bulunanlardan ve ekipmana ihtiyaçları olduğunu aktarıyor.

Teknik ekipmanlara ihtiyaç var’

Duygu Kıt, Turgutreis Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi’n ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Kıt, MUDAK, AFAD Tunceli, MEB AKUB ile ilk müdahale eden ekipler arasında ve hala iletişimde sorunlar yaşandığını aktarıyor. Duygu Kıt, “Şu anda artık çoğunlukla cenazelere ulaşılıyor. Hala canlı sesi için hassas aramalar yapılıyor. Ama artık tabi biraz daha bu oran da düştü. Ekip sayısı son iki gündür arttı. İnsanlara yiyecek ve giyecek ulaştırılmaya başlandı. Ama ne yazık ki hala durum kötü” diyor ve şunları dile getiriyor:

“Ekipman anlamında sıkıntımız büyük. Teknik ekipmanlar; hilti, kesici ekipmanlar lazım. Ekip olarak tabii ki her yere yetişmek çok zor. Çok fazla ihbar geliyor. Yaklaşık bin 700 binanın yıkıldığı tahmin ediliyor.”

Trafikten vakaya ulaşım sıkıntılı, internet ve şebeke yok

Yolların hala enkaz halinde olduğunu ve vakaya gitmekte zorlandıklarını aktaran Kıt, “Şebeke yok. İnternete ulaşım sıkıntılı” diyor ve ekliyor:

“Adıyaman’ın öncelikle teknik ekipmana ihtiyacı var, varsa hala canlılara ulaşabilmek için. Barınma ihtiyacı var. Çadır lazım. Çadır kentte yaşayanlardan da kadınların pet ve iç çamaşırı ihtiyaçları var. İnsanların temel şeylere bile ihtiyaçları var.”

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş