Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Dersim Barosu: ‘Hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız’

22

Duygu KIT

DERSİM – Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Av. Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararını reddetmesi ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine Dersim Barosu’na bağlı avukatlar Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Dersim Barosu binasından Sanat Sokağı’na yürüyen hukukçulara siyasi parti temsilcilerinl ve vatandaşlar da destek verdi.

‘TOPLUMUN ADALET DUYGUSU ZEDELENMİŞTİR’

‘AİHM kararlarını tanımamayla başlayan süreç, bugün artık AYM kararının da tanınmaması noktasına gelmiştir’ diyen Dersim Barosu Başkan Yardımcısı avukat Çağla Yolaşan Kurul, “Bugün gelinen noktada Türkiye’de hiçbir vatandaş için hukuki güvenlik hakkından da belirlilik ilkesinin varlığından da söz edilemez. Bizler hem yargının sac ayaklarından biri olan avukatlık mesleğinin temsilcileri olarak, hem Türkiye’de uzun yıllardır her türden hak mücadelesinin öncüleri olarak söylüyoruz; toplumun adalet duygusunun bu denli zedelenmiş olması vahimdir.” dedi.

‘CAN ATALAY HAKKINDA DERHAL YENİDEN YARGILAMA VE TAHLİYE KARARI VERİLMELİ’

Kararın gayrımeşru ve halkın iradesine vurulmuş bir darbe olduğunu belirten avukat Yolaşan, “Can Atalay hakkında derhal yeniden yargılama, yasama dokunulmazlığı kapsamında durma ve tahliye kararı verilmelidir. Mahkeme kararlarının uygulanmadığı bir ülkede hukuk devletinden bahsedilemez. Anayasal düzenin, bizzat yüksek yargı organları tarafından ihlal edilmesi de kabul edilemez. Başta Yargıtay 3. Dairesi olmak üzere, Anayasal düzene karşı açıkça suç işleyen tüm yargı mensupları hakkında ivedilikle gerekli soruşturmalar başlatılmalıdır. İlgililer hakkında hukuki süreç başlatılması amacıyla gerekli başvuruları yapacağımızı bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş