Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Yeni Şafak yazarından ‘darbe’ iddiası: PKK rölünü seve seve oynayacak

395

ÖZGÜR ÜLKE- Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, “darbe” söylentilerini kaleme aldığı bugünkü yazısında darbenin “Laikçi ve Kemalistlerden geleceğini” iddia etti. Kaplan, “PKK, FETÖ darbede kendilerine verilecek uşaklık rollerini oynayacaklar seve seve” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de son günlerde gündemde dolaşan “darbe” söylentilerini kaleme alan Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, “Darbe söylentilerini gözardı etmeyelim; önlem almaya bakalım” başlıklı bugünkü yazısında “darbe söylentilerinin ciddiye alınması gerektiği” görüşünü dile getirdi.

“Duman tütüyorsa bir yerde, orada bir şeyler oluyor, meşum bir hazırlık yapılıyor demektir, şer şirret güçler ve uşakları tarafından…” diyen Kaplan’ın yazısının bir bölümü şöyle:

Önce darbenin şartlarını hazırlayacaklar…

“Bu kez, pat diye darbe yapmaya kalkmayacaklar. Önce darbenin ortamını oluşturacaklar; yazılı, görsel medyalarla sosyal medyalar üzerinden!

Bu kez, önce, medyada algı operasyonları yapacaklar… Sonra, sosyal medyada bindirilmiş kıtalarla infial oluşturacak provokatif haberler yayacaklar… Sonra da, kitleleri sokaklara dökecekler!

Darbeye karşi direnç noktalarımız niçin kırıldı?

Eğer yeni bir darbe girişimi daha gerçekleştirilecek olursa, pattadanak darbe yapmayacaklar! Ortamı darbeye hazır hâle getirecekler!

Bunun için planlanan ilk stratejiyi yüzdeyüz başardıklarını üzülerek söylemek zorundayım: 15 Temmuz’da Erdoğan’ın çağrısından önce sokaklara dökülen cemaatler, tarikatlar, sivil toplum kuruluşları büyük algı operasyonlarıyla şeytanlaştırıldılar; saygınlıkları da, toplumdaki sosyolojik karşılıkları da büyük yara aldı, kelimenin tam anlamıyla büyük darbe yedi; planlanan darbenin başarıya ulaşmasının önündeki en büyük engel büyük ölçüde ortadan kaldırıldı; bu ülkede bu toplumun Müslüman omurgasını oluşturan ve koruyan yegâne ve sarsılmaz kaynaklar olan cemaatler, tarikatlar aşağılanacağı kadar aşağılandı; toplumun özellikle cemaatler ve tarikatlar üzerinden tam bir inanmışlık ve adanmışlıkla hainlere, darbecilere direnme güçleri kırıldı!

Burada çok hayatî bir noktaya parmak basmış oluyorum. Darbe, laikçi, Kemalist şebekelerden gelecek… PKK, FETÖ darbede kendilerine verilecek uşaklık rollerini oynayacaklar seve seve, elbette!”

Erdoğan da söylentilere yanıt vermişti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamış ve yeni bir darbe girişimi söylentilerine de yanıt vermişti.

Erdoğan, “Milletimiz ‘Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı’ demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür” ifadelerini kullanmıştı.

“Bana göre bu millet artık bu darbelere ve bu tür gelişmelere karşı çok daha kararlıdır” diyen Erdoğan, “İnanıyorum ki darbe heveslilerine milletimiz gereken cevabı da meydanlarda farklı bir şekilde verebilecek bir güce, bir potansiyele, bir imana sahiptir” ifadelerini kullanmıştı.

 

RUDAW

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş