Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Van Gölü’nde çıkarılan ceset sayısı 11’e yükseldi

Van Gölü’nde göçmenleri taşıyan batık tekneyle ilgili 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. Öte yandan 1 kişinin cenazesine daha ulaşıldı.

41

Van Gölü’nde göçmenleri taşıyan batık tekneyle ilgili 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. Öte yandan 1 kişinin cenazesine daha ulaşıldı.

Van’da, 27 Haziran’da göle açılan bir teknenin kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi.

Öte yandan Van Valiliğinden yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilerek, “Olayla ilgili kolluk kuvvetlerince 17 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 5 kişi tutuklandı, 2 kişi gözaltında, 3 kişi adli kontrolle ve 4 kişi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı” denildi.

Ne olmuştu?

27 Haziran’da Gevaş (Westan) ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nde (Kansak) tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş’tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Daha sonra Medeni Akbaş, 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak jandarma ekiplerine teslim edilmişti.

Tutuklanan Medeni Akbaş gemide kaçak göçmen bulunduğunu bildirmişti.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş