Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

PİA’lı Gülmez: Tek şartımız Kürdistanilik etrafında birleşmek

33

PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Rümeysa Gülmez, Yeşil Sol Parti ile seçim ittifakı kurmalarının tek şartının “Kürdistanilik etrafında birleşmek” olduğunu ve Kürt siyasi partilerinin ittifak kurmaya mecbur olduğunu söyledi.

Yeşil Sol Parti ile ittifakı içerisinde yer alan İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Menice Rümeysa Gülmez, bölgede seçim sürecini takip eden Rûdaw TV’den Nwêner Fatih’in sorularını yanıtladı.

Kadınların siyasetteki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gülmez “Kadınların yer almadığı hiçbir iş başarılı olmaz.Kadınların siyasette yer alması, halkına ve ülkesine hizmette bulunması, çevresindekilere elinden geldiğince yardım etmesi güzel bir şey.  Kürt siyasetinin içerisinde çok sayıda değerli kadın çalışan yer alıyor. Bu durum bizi fazlasıyla memnun ediyor. Herhangi bir yere gittiğimizde kadınlar, anneler bizimle daha rahat konuşuyor, dertlerini paylaşıyorlar. Hem siyasetçilerle hem de kadınlarla iyi ilişkiler içerisindeyiz” dedi.

Van’ın temel sorunları ve seçmenin beklentilerine ilişkin görüşlerini dile getiren Menice Rümeysa Gülmez şunları belirtti:

“Özgürlük istiyoruz. Son 6-7 yıldır Van’da yasaklar var. Bu yasaklar kalksın istiyoruz. Ekonomik anlamda birçok sorun var. Cezaevlerinde çok sayıda insan var. Neredeyse her evden bir kişi ya cezaevinde, ya da mahkemelik olmuştur. İllaki bir sıkıntı var. Kürtlerin üzerinde tüm yasaklar, zulümler, son bulmalı. Belediyelerimizdeki kayyumlar gitmeli. Cezaevinde binlerce siyasetçimiz var, siyasetçiler serbest bırakılmalı. Temel taleplerimiz bunlar.”

Gülmez, Yeşil Sol Parti ile PİA arasındaki ittifaka ilişkin, “İttifaka 2019 yerel seçimlerinde katıldık. 2023 seçiminde de ittifaktaki yerimizi yeniden aldık. Bir milletvekilimizi inşallah Ankara’ya Meclis’e göndereceğiz. Bizim bu ittifaktaki tek şartımız Kürdistanilikte birleşmektir. Biz diyoruz ki; Kürtlerin kurumları, partileri, örgütleri Kürdistanilikte birleşmeye mecburdur. Kürdistanilik etrafında bir ittifak kurulmalıdır. Çünkü dertlerimiz ortaktır, hepimizin dertleri aynıdır. Üzerimizdeki bu yasaklar, baskılar, zulüm, tutuklamalar, öldürmeler tüm Kürtlerin ortak yarası. Bu çerçevede hiçbir Kürt partisi arasında bir ayrıma gitmiyoruz. En temel kıstasımız bu. Ayrıca hem İnsan ve Özgürlük Partisi adına hem de ittifak adına seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda yer alan İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç Diyarbakır’da 7. sırada aday gösterildi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş