Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Dersim’de Filistin ile dayanışmaya engel

4

Duygu KIT

DERSİM – Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Filistin halkına karşı başlatılan soykırım saldırısını protesto etmek için saat 12.30’da Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen kitleye polis tarafından izin verilmedi. Valilik tarafından öğle saatlerinde duyurulan 5 günlük yasak kararını gerekçe gösteren polisler ile platform üyeleri arasında tartışma çıktı.

‘SAVAŞA HAYIR DEMEK YASAKLANAMAZ’

Platform adına kitleye konuşan EMEK Partisi İl Başkanı Ergin Tekin yasak kararını kınadıklarını belirterek şunları söyledi: “Bugün buraya toplanan arkadaşlara hitaben şunu söyleyelim. Yaşanan bir savaş var ve bu savaşa karşı bir açıklamamiz olacaktı. Yapacağımiz açıklama Valilik tarafından kısıtlanıyor. Diğer yandan başka etkinliklere izin veriliyor. Bu çifte standarti kinadigimizi belirtiyoruz. Açıklamamizi ileriki bir tarihte tekrar yapacağımızı belirtiyoruz.”

VALİLİK’TEN 1 HAFTA İÇİNDE İKİNCİ EYLEM YASAĞI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada 24 Ekim günü saat 23.59’a kadar 5 günlük eylem ve etkinlik yasağı getirildiği duyuruldu. Valilik geçen hafta da kent genelinde 15 Ekim günü saat 23.59’a kadar 4 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi etkinliklere yasak getirildiğini duyurmuştu. Aynı tarihlerde Rojava’ya düzenlenen operasyon ve Filistin’de yaşananlara ilişkin için açıklama yapmak isteyen kitleye müdahale edilmiş sekiz kişi gözaltına alınmıştı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş