Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Başak Demirtaş’tan Demirtaş ve diğer tutuklular için önemli çağrı

666

ÖZGÜR ÜLKE- Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, cezaevinde yaklaşık 300 bin kişinin insanlıkdışı koşullarda kalmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Demirtaş yayılan virüs hakkında eşi Demirtaş ve diğer tutuklular için taşıdığı kaygıyı da dile getirdi. İşte Başak Demirtaş’ın attı teweetler :

Selahattin Demirtaş Kasım 2016’dan beri Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

 

Başak Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda cezaevlerinde corona virüs salgını önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekti.

@Basak__Demirtas
1- Salgın riski ciddi boyutlardayken, hapishanelerde yaklaşık 300 bin kişinin gayri insani koşullarda yaşamak zorunda kalması hukuka aykırı olduğu gibi, toplumsal dayanışmayı da zayıflatan bir durumdur. Onlar içeride, virüse karşı neredeyse hiçbir imkana sahip değiller.

Tutuklu ve hükümlülerin insanlıkdışı koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığını, bunun da toplumsal dayanışmayı zayıflattığını belirten Demirtaş, “Onlar içeride, virüse karşı neredeyse hiçbir imkana sahip değiller” dedi.

 

Hiçbir hastanede corona taraması yapılmadı

Üç vardiya çalışan ve sürekli dışarıyla temas halinde olan cezaevi görevlilerin de ciddi risk altında olduğunu söyleyen Demirtaş, görevlilerin virüse yakalanması halinde cezaevine bulaştırma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

“Bildiğimiz kadarıyla henüz hiçbir hapishanede corona taraması yapılmış değil” diyen Demirtaş, hastalığa yakalanacak hiçbir mahkumun cezaevi revirinde iyileşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 

@Basak__Demirtas
5- Tüm bu duruma rağmen Selahattin’in kalbi ve duası bizlerle. Bu zor günleri dayanışmayla atlatacağımıza inanıyoruz. Herkese sevgiler ve selamlar…

Demirtaş devamında şu ifadeleri kullandı: “Dolayısıyla personeliyle, tutuklusuyla, hükümlüsüyle cezaevlerindeki tüm insanlar adeta koronaya terk edilmiş durumdadırlar.”

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş