Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Mazlum Kobani: Halkımızı sevindiren gelişmeler olacak

2.760

ÖZGÜR ÜLKE- DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani, Kuzey Suriye’de  Kürt tarafların birliği konusunda atılan adımların olumlu neticeler verdiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde halkımızı sevindirecek gelişmeler olacak” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, bugün Kobani kentinde bir grup aydın ve bağımsız şahsiyetle bir araya geldi.. Toplantıda Rojava’daki taraflar arasındaki birlik çalışmaları ele alındı.

Görüşmeye katılan misafir heyet, TEV-DEM ile ENKS arasındaki görüşmelere ilişkin görüşlerini DSG Genel Komutanı’na iletti. Heyet ayrıca her iki taraf arasında daha önceki anlaşmalarda da gündeme gelen 7 maddeyi hatırlattı ve bir an önce Pratik adımlar atılmasını beklediklerini dile getirdi.

Görüşmenin ardından Rûdaw’a konuşan Abdi, Kürt taraflar arasındaki görüşmeler konusunda olumlu yeni gelişmeler yaşandığını ve ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansıyacağını söyledi.

Abdi, “Kürt tarafların birliği için başlattığımız inisiyatif iyi sonuçlar veriyor. Tüm taraflar, Kürdistani güçler ve halkımız da bunu destekliyor. Birlik çalışmalarının başarıyla sonuçlanacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde halkımızı sevindirecek gelişmeler olacak” diye konuştu.

Tüm Kürt parti ve sivil toplum örgütlerine de seslenen Abdi, başlatmış oldukları inisiyatife destek vermelerini istedi.

Görüşmeye katılan Dr. Bahtiyar Hasan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Özerk yönetim ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi arasında geçmişte 3 anlaşma oldu. İkisi Erbil’de biri de Duhok’ta. Fakat malesef bu anlaşmalar sonuçlanmadı, yarıda kaldı. O zamanki şart ve koşullar farklıydı. Şimdi ise beklentimiz birliğin sağlanmasıdır” dedi.

DSG Genel Komutanı ile görüşen heyetin yarın da ENKS yöneticileri ile bir araya geleceği öğrenildi.

Bu konuda Rûdaw’a konuşan ENKS yöneticilerinden Muhsin Tahir, “Bu defa birliğimizin daha güçlü bir Zemin üzerinde inşa edileceğine ve bird aha yıkılmayacağına inanıyoruz” dedi.

Rojava’da uzlaşma sağlanması için Kürdistan Bölgesi yönetimi ile ABD ve Fransa’da tarafları teşvik ediyor.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş