Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Türkiye Hindistan gerilimi tırmanıyor

719

ÖZGÜR ÜLKE- Türkiye’nin sorun yaşadığı ülkelere bir de Hindistan eklendi. Hindistan, Türkiye Büyükelçisi Şakir Özcan Torunlar’ı ilgili bakanlığa çağırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Keşmir’e yönelik sözlerinden duyduğunu rahatsızlığı dile getirdi.

Türkiye’yi başka ülkelerin iç işlerine karışmakla suçlayan Hindistan dışişleri bakanlığı sözcüsü, “Bu son gelişme bir kez daha Türkiye’nin diğer ülkelerin iç işlerine karıştığını gösteren bir eğilim ve bu Hindistan için kabul edilemez” dedi.

 

Hindistan, geçen yıl ağustos ayında Keşmir’in özerk yapısını iptal ederek söz konusu bölgeyi federal idarenin bünyesine geçirmişti. Bu duruma başta Pakistan olmak üzere, Türkiye ve Malezya tepki göstermişti.

Bu tepkilere karşılık Hindistan Başbakanı Narendra Modi Malezya ve Türkiye’den ithal edilen mallara kısıtlama getirmişti.

 

(Euronews)

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş