Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Tutuklular Ereğli Cezaevi’nden seslendi: Nefes alamıyoruz

4

Açlık grevi eyleminin sürdüğü Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutuklular, “Nefes alamıyoruz” diye seslendi.

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarına karşı tutukluların 4 Ekim’de 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi devam ediyor. Tutuklular Faik Budak, Fatih Baran ve Remzi Akyürek ise 16 Kasım’da eylemlerini süresiz-dönüşümsüz olarak sürdürüyor.

Baskıların arttığı cezaevinde aileleriyle telefon görüşmesi gerçekleştiren tutuklular, baskılara karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

‘YAŞANACAKLARDAN CEZAEVİ SORUMLUDUR’

2012’den bu yana tutuklu bulunan ve 8 yıldır tekli hücrede tutulan Yılmaz Üstek, ağabeyi ile yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Ağabey Üstek, şunları aktardı: “Yılmaz artık dayanamayacağını ve nefes alamadığını söyledi. Yılmaz 8 yıldır tekli hücrede kalıyor. Bir gözünü kaybetme riski var, zaten dışarıdayken ameliyat olmuştu ama tam iyileşememişti. Yılmaz daha önce içerde 2 kez kalp krizi de geçirmişti. Şu anda Yılmaz’ın gözünü kaybetme ve kalp krizi geçirme riski var. Yılmaz, cezaevinin hiçbir şekilde sorunlarına çözüm olmadığını söyledi. ‘Başımıza bir şey gelirse, bunun sorumlusu cezaevidir, biz artık kendimiz bir çare bulacağız’ dedi.”

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş